Skip to main content

Wie zijn we

MAAK kennis met het team van FabLab Hardenberg

FabLab Hardenberg is een innovatieve werkplaats, broedplaats en maakplaats. In het FabLab bevind je je in een wereld die gaat over digitaal creëren, ontwerpen en produceren. Onze werkplaats bevat 3D printers, een lasercutter, plotters, robotica en programmeerapparatuur die toegankelijk zijn voor iedereen: van jeugd tot makers. We beschikken over mensen (vrijwilligers en Fablabcoaches) en machines die je kunnen helpen bij het realiseren van jouw ideeën.

Doelstellingen
FabLab Hardenberg is een afdeling van Bibliotheek Hardenberg en sluit naadloos aan bij de (nieuwe maatschappelijke) doelstellingen van de (landelijke) bibliotheken. Vanuit onze maatschappelijke rol laten wij jong en oud graag ‘kennis maken en bekend raken’ met nieuwe digitale en technische ontwikkelingen en apparatuur. Vanuit die rol ontsluiten en verbinden wij graag.

Kleine betekenisvolle schakel
Onze diensten en jeugdprogramma’s ontwikkelen we bij voorkeur in samenwerking met het lokale onderwijs, de gemeente en met het bedrijfsleven, zodat ze betekenisvol kunnen aansluiten bij de lokale/regionale uitdagingen en economische doelstellingen.

FabLabs wereldwijd
FabLab Hardenberg staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een wereldwijde community waar samen kennis delen centraal staat. Ons FabLab is aangesloten op een wereldwijd netwerk van labs. Het principe van een FabLab is om multidisciplinair kennis en ideeën volgens het open source principe te ontwikkelen en te delen. Hiermee worden lokale en regionale technologische ontwikkelingen en ideeën “uit het werkveld” gestimuleerd en wordt bijgedragen aan het lokale kennisnetwerk. FabLabs spelen daardoor een sleutelrol in de ontsluiting van technologie en wetenschap, educatie, netwerken en innovaties (veelal eerste prototypes en experimenten). Desgewenst is het ook mogelijk om onder geheimhouding gebruik te maken van onze ruimte en apparatuur. Informeer naar de mogelijkheden.

Collega FabLabs https://fablab.nl/fablabs-in-de-benelux/