Skip to main content

Ondernemers

FabLab Hardenberg

Versterkt en verbindt

In onze gemeente Hardenberg vernemen we gezamenlijke economische uitdagingen binnen de tech-industrie: hoe creëren we talenten en boeien en binden we ze aan onze bedrijven, aan onze gemeente? Hoe kan men elkaar helpen, versterken?

De skills van Fablab Hardenberg liggen bij het enthousiasmeren en interesse wekken van jeugd voor nieuwe technologieën. Kijkt u maar eens in onze agenda en op blik in onze socials terug, dan ziet u dat we dat heel graag doen.  

Weliswaar doen we dat nog niet zo lang (onze 1e activiteiten dateren van 2018) en we doen dat misschien ook vanuit een sector die u niet verwacht (de bibliotheek)…, maar we doen dat wel vanuit een volle overtuiging, enthousiasme en een passie dat we jonge mensen graag laten zien hoe belangrijk en leuk de vorming van nieuwe benodigde skils zijn richting hun toekomst; de vorming van 21e eeuwse vaardigheden.
Vaardigheden en eigenschappen die heel belangrijk zijn voor een goede aansluiting bij de banen van nu en de toekomst.

Natuurlijk worden die vaardigheden ook ontwikkeld en aangeraakt binnen de basisscholen en binnen het Voortgezet Onderwijs, maar de jeugd die na schooltijd naar ons FabLab komt, komt naar ons toe vanuit hun eigen, intrinsieke motivatie! Zij tonen zelf interesse in hetgeen we ze bieden aan technologische programma’s en apparatuur en willen daar meer van weten. Hun interesse is gewekt en die willen we zien te behouden. Technologie is natuurlijk ook gewoon heel cool en leuk! Zij zijn de mensen die we, dicht bij huis prachtige kansen op hun ontwikkeling en op werkgelegenheid kunnen bieden. En dat zien wij als kansrijk.

De resultaten van de activiteiten en lessen die we sinds 2018 uitrolden, resulteerden in 2021 in mooie meerjarige opdrachten (Regiodeal 1 en STO) waar we momenteel met een klein maar slagvaardig team, onze tanden in zetten en die we tot uitvoering brengen. Zo vormt ons FabLab een klein maar betekenisvol schakeltje, in die grote keten met schakels en uitdagingen rondom onze werkgelegenheid versus technologie. FabLab Hardenberg werkt in dergelijke ketens graag samen, verbindt, en versterkt daarin ook graag.   

Nieuwsgierig naar onze programma’s en ziet u kansen op verbinding met FabLab Hardenberg? We kijken naar uw contactmoment uit!