Skip to main content

Makerkar

FabLab Hardenberg

Een MINI-MOBIEL Fablab

Bibliotheek Hardenberg heeft als een van de weinige openbare bibliotheken in Overijssel een stevige plattelandsfunctie met 10 vestigingen in kernen en dorpen. Deze vestigingen zijn voor een breed publiek toegankelijk en staan vaak midden in een kern/dorp, bijvoorbeeld in een dorpshuis of multifunctioneel centrum. 

Om ook de jeugd daar kennis te laten maken met nieuwe technologieën, heeft het Regionaal Techniek Centrum (RTC) in opdracht van FabLab Hardenberg een ‘mini-mobiel FabLab’, in de vorm van een verrijdbare ‘Makerkar’ gemaakt. De makerkar heeft onder andere een 3D printer, een lasersnijder, robotica en programmeertools aan boord waarmee op laagdrempelige wijze, workshops aan jeugd gegeven kan worden en demonstraties voor breder publiek.  

De 1e makerkar is gebouwd als pilot. Als de pilot succesvol en functioneel blijkt, dan wordt er een 2e Makerkar doorontwikkeld. Deze 2e kar kan regionaal bij samenwerkingspartners of binnen het onderwijs ingezet worden. De ontwikkeling en de bouw van deze makerkar(ren) wordt mede mogelijk gemaakt door onze Regiodeal-impuls.  

De 1e makerkar is afgebouwd en is voorzien van een programmering die zich richt op kennisdeling en kennisontwikkeling! Wil je graag meedoen aan een activiteit van de makerkar? Kijk dan snel onder de activiteiten!