Skip to main content

Activiteiten

Ontmoet Ozobot, de coole programmeerbare robot!

wo 19 jun

FabLab Explorers - Ozobot! (leeftijd 8+)

Met de piepkleine Ozobot kun je op een speelse manier leren programmeren, zelfs als je op de basisschool zit. Dit programmeren doe je via het maken van gekleurde lijnen. De Ozobot rijdt vervolgens over de lijn heen. Dat komt door sensoren (een soort kleine 'oogjes') aan de onderkant van de Ozobot die deze lijn zien. Door verschillende kleuren te gebruiken, maak je het mogelijk om de Ozobot opdrachten te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld sneller of langzamer rijden of een bepaalde afslag te nemen op een kruising.

Het programmeren van de Ozobot doe je door middel van kleurencombinaties te maken. Naast de neutrale kleur zwart, werkt de Ozobot ook met de kleuren blauw, groen en rood. Lange stukken lijn van één bepaalde kleur, laat het lampje op de bovenkant van de Ozobot veranderen. Maak je kortere stukjes, dan kun je een opdracht programmeren met kleurcodes. Tijdens de workshop ga je deze kleurcodes uitproberen.

Met de Ozobot kun je dus op een leuke manier leren programmeren! Doe je mee?

Ben jij gek van technologie en wil je het liefst iedere dag wel experimenteren met nieuwe machines? Geef je dan op voor de Fablab Explorers! Tijdens deze woensdagmiddagen staat Fablab Hardenberg in het teken van jou en je eigen talenten! Omdat er zoveel te doen is in het Fablab, is er altijd wel iets bij wat jou aanspreekt. 

Samen met andere Fablab Explorers ga je experimenteren, bouwen, programmeren, onderzoeken, laseren, printen en noem maar op! 

Doe je volgende keer ook weer mee?

Tip: ben je al bij Code Crew geweest? Hier ben je altijd welkom, of je nu voor de eerste keer komt, of al vaker geweest bent. Superleuk, je leert altijd weer verder te komen met het programmeren en kunt elke maand weer verder aan de slag.

Datum woensdag 19 juni 2024 15:00
Einddatum woensdag 19 juni 2024 17:00
Capaciteit 10
Beschikbaar 2
Prijs € 2,50
Waar FabLab Hardenberg
Categorieën Fab Lab Explorers Hardenberg

Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk.