Skip to main content

Activiteiten

Maak je eigen bibberbot!

wo 20 mrt

Fablab Explorers - 3D-printen (leeftijd 8+)

Leuk met techniek! Deze grappige bibberbotjes zijn kleine robotjes die eruit kunnen zien als een schattige rups, een gekke schorpioen, een vrolijke spin of een grappige vis. Bij deze opdracht gaan jullie zelf aan de slag om jullie eigen bibberbotje te maken en uit te testen. Je kunt de bibberbotjes maken van elektriciteitsdraad, kroonstenen en tie-raps. Omdat elk bibberbotje anders ontworpen wordt, zullen ze allemaal op een andere manier bewegen.

De bibberbotjes kunnen alleen bewegen als de stroomkring gesloten is. Dit doe je door de batterijhouder op de juiste manier aan te sluiten op de motor. Als je de batterij dan in de batterijhouder plaatst, kun je testen of de stroomkring gesloten is. Als dat zo is, zal jullie bibberbotje gaan bewegen.

Het basisgedeelte van het bibberbotje is klaar, maar met alleen elektriciteitsdraad, kroonstenen en tie-raps zien ze er nog een beetje saai uit. Daarom mag je het beestje nog leuker maken door bijvoorbeeld pootjes, klauwen, vinnen of vleugels toe te voegen. Elke toevoeging zorgt ervoor dat het bibberbotje op een andere manier zal bewegen. Hoe het beestje precies beweegt, vooruit, opzij of in rondjes, kun je van tevoren niet weten en moeten je gewoon uitproberen. Als je niet blij bent met de beweging, kunnen je bijvoorbeeld de pootjes of staart langer of korter maken. Je kunnen alles uitproberen en alles is toegestaan. Ga net zo lang experimenteren tot je tevreden zijn met het resultaat en je een mooie, hilarisch bewegende robot hebt gemaakt!

Datum woensdag 20 maart 2024 15:00
Einddatum woensdag 20 maart 2024 17:00
Capaciteit 12
Beschikbaar 1
Stopdatum woensdag 20 maart 2024 15:00
Prijs € 2,50
Waar FabLab Hardenberg
Categorieën Fab Lab Explorers Hardenberg

Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk.