Skip to main content

Activiteiten

Avonturen in 3D-Wonderland: Ontwerpen met de 3D-Printer!

wo 4 okt

Fablab Explorers - 3D-printen (leeftijd 8+)

Hallo daar, jonge ontdekkingsreizigers van de toekomst! Heb je je ooit afgevraagd hoe je je eigen speelgoed, sieraden, sleutelhanger of zelfs coole gadgets kunt maken? Nou, met 3D-printen kun je dat allemaal doen en nog veel meer! Het is als het bouwen van je eigen magische wereld vanuit het niets. In deze workshop leer je hoe je je eigen bedachte model in een tekenprogramma op de computer maakt, waarna de 3d-printer je ontwerp ook echt gaat afdrukken!

Stel je voor dat je een tovenaar bent die met een speciale pen virtuele tekeningen in het echte leven kan toveren. Dat is wat 3D-printen doet, maar dan met een superkrachtige printer! Met de 3D-printer kun je je eigen ontwerpen omzetten in echte, tastbare objecten.

Laten we eens kijken naar enkele geweldige avonturen die je kunt beleven met 3D-ontwerpen en printen:

1. Fantasievolle Figuren: Bedenk en ontwerp je eigen superhelden, dieren of sprookjesfiguren. Je kunt ze vervolgens tot leven brengen door ze te printen!

2. Mooie Sieraden: Ontwerp unieke kettinghangers, armbanden en ringen die niemand anders heeft. Voeg sprankelende stenen of glanzende kleuren toe voor een extra magische touch.

3. Racen met Zelfgemaakte Auto's: Bouw je eigen raceauto's en racebanen. Je kunt zelfs kleine figuren toevoegen om als coureurs te dienen!

4. Ruimteavonturen: Ontwerp en print je eigen ruimteschepen, astronauten en buitenaardse wezens. Richt je eigen ruimte-avontuur in je kamer in!

5. Puzzelplezier: Maak unieke puzzels met je eigen ontwerpen. Snijd ze uit in verschillende stukjes en laat je vrienden proberen ze weer in elkaar te zetten.

6. Lampjes en Lantaarns: Creëer mooie lichtgevende lantaarns of lampen met ingewikkelde patronen. 's Nachts zal je kamer er betoverend uitzien!

Nu vraag je je misschien af hoe dit allemaal werkt. Wel, het begint met een digitaal ontwerp op een computer. Dit ontwerp wordt vervolgens naar de 3D-printer gestuurd, die laag voor laag het object opbouwt. Je wordt hierbij uiteraard ondersteund door onze fablabcoaches!

Dus, ben je klaar om je eigen wereld van wonderen te creëren met 3D-ontwerpen en printen? Meld je dan aan voor deze workshop en ga aan de slag met het maken van de meest verbazingwekkende dingen. Met 3D-printen als je gereedschap, zijn de mogelijkheden echt eindeloos!

Datum woensdag 4 oktober 2023 15:00
Einddatum woensdag 4 oktober 2023 17:00
Capaciteit 15
Beschikbaar 10
Prijs € 2,50
Waar FabLab Hardenberg
Categorieën Fab Lab Explorers Hardenberg

Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk.