Skip to main content

Activiteiten

Makerkar - Het magische green screen

wo 21 feb

Green Screen (leeftijd 8+)
Locatie: Bibliotheek Bergentheim

Stel je voor dat je in een toverland bent, waar alles mogelijk is. Hoe cool zou het zijn als je net als tovenaars alles om je heen kunt laten verdwijnen en jezelf in je eigen droomwereld plaatst.

Dit gaan we doen met een toverdoek: de greenscreen. Een heel bijzonder toverdoek hebt waarmee je overal naartoe kunt reizen zonder je huis te verlaten. 

Als je voor een greenscreen staat en je maakt een foto of een video, dan kun je dat groene gedeelte veranderen in alles wat je maar wilt! Dat kan een willekeurige foto zijn, maar ook een eigen tekening! Het is als een toverpaneel dat je meeneemt naar de gekste plekken en spannendste avonturen. Wat dacht je van de hoogste bergtoppen, op een strand met palmboven of zelfs zweven in de ruimte?

Dus, de greenscreen is eigenlijk een toverdoek waarmee je je dromen en fantasieën tot leven kunt brengen. Het is alsof je je eigen toverspreuk hebt om overal naartoe te gaan. Hoe cool is dat?

Leerlingen van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) in Hardenberg hebben in opdracht van FabLab Hardenberg en onder begeleiding van hun docenten, een mobiel FabLab gebouwd. De makerkar zal door FabLab Hardenberg in de lokale dorpen en kernen worden ingezet, om jeugd kennis te laten maken met nieuwe technologieën en techniek. In de maanden januari en februari zal de makerkar ingezet worden in de bibliotheek Bergentheim. 

De Makerkar heeft onder andere een 3D-printer, lasersnijder, robotica, programmeerapparatuur, installatiemateriaal en soldeermateriaal aan boord, waarmee workshops aan jeugd gegeven zal worden en demonstraties aan een breder publiek. Zo kan men dicht bij huis, en op een laagdrempelige manier, kennis maken met techniek en innovatieve apparatuur.

Super leuk! Een Makerkar gemaakt door leerlingen voor leerlingen!

Datum woensdag 21 februari 2024 14:30
Einddatum woensdag 21 februari 2024 16:30
Capaciteit 12
Beschikbaar 0
Wachtlijst 1
Stopdatum vrijdag 2 februari 2024 10:00
Prijs € 2,50
Waar Bibliotheek Bergentheim
Categorieën Makerkar-oud

Sorry, het evenement is volgeboekt waardoor registratie niet meer mogelijk is