Skip to main content

Activiteiten

Makerkar - Leer lasersnijden!

wo 21 jun

Makerkar - Leer Lasersnijden! (leeftijd 8+)
Locatie: Bibliotheek Balkbrug

In deze kenningsmakingsworkshop leer je met de lasersnijder te werken.
Met een lasersnijder kun je razendsnel hele precieze en complexe vormen uit materialen snijden. Met digitaal gereedschap zet je jouw idee om naar een ontwerp. Het ontwerp wordt via de computer doorgestuurd naar de lasersnijder. Binnen enkele minuten, kun je jouw eigen ontwerp vasthouden. Iets dat je helemaal zelf hebt bedacht! Zin om een ontwerp te maken?

Meld jij je aan? 

Leerlingen van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) in Hardenberg hebben in opdracht van FabLab Hardenberg en onder begeleiding van hun docenten, een mobiel FabLab gebouwd. De makerkar zal door FabLab Hardenberg in de lokale dorpen en kernen worden ingezet, om jeugd kennis te laten maken met nieuwe technologieën en techniek. In de maand februari zal de makerkar ingezet worden in de bibliotheek Hardenberg. 

De kar heeft onder andere een 3D-printer, lasersnijder, robotica, programmeerapparatuur, installatiemateriaal en soldeermateriaal aan boord, waarmee workshops aan jeugd gegeven zal worden en demonstraties aan een breder publiek. Zo kan men dicht bij huis, en op een laagdrempelige manier, kennis maken met techniek en innovatieve apparatuur.

Super leuk! Een makerkar gemaakt door leerlingen voor leerlingen!

Datum woensdag 21 juni 2023 15:00
Einddatum woensdag 21 juni 2023 17:00
Registratie ingangsdatum vrijdag 31 maart 2023 08:00
Capaciteit 10
Beschikbaar 7
Stopdatum maandag 19 juni 2023 12:00
Prijs Gratis
Waar Bibliotheek Balkbrug
Categorieën Makerkar-oud

Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk.