Skip to main content

Activiteiten

Ontdek de Magie van Programmeren met Scratch!

wo 26 jun

Talentontwikkeling - Code Crew (leeftijd 8+)

Bij Code Crew ben je altijd welkom, of je nu voor de eerste keer komt, of al vaker geweest bent. Superleuk, je leert altijd weer verder te komen met het programmeren en kunt elke maand weer verder aan de slag.

Hallo jonge ontdekkingsreizigers van de digitale wereld! Altijd gedacht dat programmeren moeilijk is? Absoluut niet! Wil je op een eenvoudige manier leren wat programmeren nou eigenlijk inhoudt, of gewoon een leuke en makkelijke manier zoeken om een spelletje of ander programmaatje te maken? Kom dan naar de Code Crew en probeer Scratch eens! Natuurlijk helpt onze fablabcoach jou daarbij!

Kom je de volgende keer ook weer?

Wat is Scratch eigenlijk? Het is een speciale taal die computers begrijpen, zodat jij ze coole dingen kunt laten doen. Het lijkt een beetje op het maken van een geheime code voor je computer, zodat hij precies weet hoe hij jouw ideeën moet uitvoeren. En weet je wat het beste is? Je hebt geen magische spreuk nodig om het te leren - alleen je nieuwsgierigheid en creativiteit!

Dit zijn enkele avonturen die je kunt beleven met Scratch

1. Interactieve Verhalen: Vertel je eigen verhalen waarin je de personages laat bewegen, praten en avonturen laten beleven. Creëer een sprookje waarin de helden jouw commando's opvolgen!

2. Grappige Animaties: Laat je tekeningen tot leven komen! Laat een kat dansen, een raket de ruimte in schieten of een regenboog laten verschijnen - alles is mogelijk!

3. Superleuke Spellen: Word een gamemaker en bouw je eigen spelwereld. Maak een racegame waarin je auto's bestuurt of een puzzelspel met verborgen schatten.

4. Muzikale Melodieën: Programmeer instrumenten om samen te spelen en maak je eigen muzikale composities.

5. Quiztastische Quizzen: Ben je dol op raadsels? Maak een quiz waarin je vragen kunt stellen en punten kunt verdienen voor de juiste antwoorden.

Maar hoe begin je aan dit magische avontuur? Onze coaches staan klaar om je te helpen en wijzen je de weg op de Scratch-website. Je zult dan zien dat het lijkt alsof je met digitale bouwstenen speelt. Je sleept en klikt gewoon de stukjes die je wilt gebruiken om je ideeën waar te maken.

En vergeet niet, zelfs de grootste tovenaars leerden stap voor stap. Begin met eenvoudige projecten en ontdek hoe je steeds meer kunt doen naarmate je vertrouwder wordt met Scratch.

Dus, ben je er klaar voor om een echte digitale kunstenaar en tovenaar te worden? Meld je dan snel aan en duik in de magische wereld van programmeren met Scratch. Veel plezier en laat je creativiteit schitteren als nooit tevoren!

Zien we je volgende keer ook weer?

Datum woensdag 26 juni 2024 15:00
Einddatum woensdag 26 juni 2024 17:00
Capaciteit 10
Beschikbaar 2
Stopdatum woensdag 26 juni 2024 10:00
Prijs € 2,50
Waar FabLab Hardenberg
Categorieën Code Crew Hardenberg

Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk.