Activiteiten

Makerkar - De Abstracte Afwasborstel

vr 4 mrt

De Abstracte Afwasborstel (vanaf 9 jaar)
Locatie: Bibliotheek Hardenberg

Ken jij Jackson Pollock, Willem de Kooning of Suzanna Pezo met haar “kleddertap”? Ze hebben één overeenkomst. Misschien kan je er wel boeken over vinden in de bibliotheek.

Zoek maar eens op wat ze alle drie doen met verf…

Jij gaat ook zoiets doen! Deze keer is de Makerkar gevuld met kleine elektromotoren, elektriciteitsdraad, borstels en allerlei gereedschap. Met dit materiaal en gereedschap ga je een rijdende afwasborstel maken. Als dat gelukt is zet je de afwasborstel in verf. En dan…. gaat jouw afwasborstel “abstract expressionistisch” schilderen! Wil jij ook creatief en technisch bezig zijn?

Deze activiteit wordt gegeven door Marco Welink van 'Atelier maak mee'.

Meld je dan snel aan! 

Leerlingen van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) in Hardenberg hebben in opdracht van FabLab Hardenberg en onder begeleiding van hun docenten, een mobiel FabLab gebouwd. De makerkar zal door FabLab Hardenberg in de lokale dorpen en kernen worden ingezet, om jeugd kennis te laten maken met nieuwe technologieën en techniek. In de maand februari zal de makerkar ingezet worden in de bibliotheek Hardenberg. 

De kar heeft onder andere een 3D-printer, lasersnijder, robotica, programmeerapparatuur, installatiemateriaal en soldeermateriaal aan boord, waarmee workshops aan jeugd gegeven zal worden en demonstraties aan een breder publiek. Zo kan men dicht bij huis, en op een laagdrempelige manier, kennis maken met techniek en innovatieve apparatuur.

Super leuk! Een makerkar gemaakt door leerlingen voor leerlingen!

Datum vrijdag 4 maart 2022 16:00
Einddatum vrijdag 4 maart 2022 17:30
Capaciteit 10
Beschikbaar 7
Stopdatum donderdag 3 maart 2022 12:00
Prijs Gratis
Waar Bibliotheek Hardenberg
Categorieën Events

Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Mede mogelijk

geMAAKt door: