Skip to main content

Activiteiten

Leer programmeren

do 25 apr

Programmeren (leeftijd 8+)
Locatie: Bibliotheek Gramsbergen

Programmeren, coderen, bits en bites; je hebt er vast wel eens van gehoord. Je hebt het allemaal nodig om de 'apps en games' die jij dagelijks gebruikt, te kunnen maken. Programmeren kun je goed leren. Je kunt het voor de 'fun' inzetten en er je nieuwe hobby van maken, maar het is ook steeds vaker nodig in bedrijven en binnen belangrijke beroepen! Je hoeft geen ervaring te hebben met programmeren om aan deze activiteit mee te doen. Ben je helemaal enthousiast geworden en zou je graag meer willen programmeren? Geef je dan op voor de programmeerclub, de Code Crew! Je kunt dan samen met anderen experimenteren met programmeren en je eigen toffe game maken. 

Meld je snel aan! 

Leerlingen van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) in Hardenberg hebben in opdracht van FabLab Hardenberg en onder begeleiding van hun docenten, een mobiel FabLab gebouwd. De makerkar zal door FabLab Hardenberg in de lokale dorpen en kernen worden ingezet, om jeugd kennis te laten maken met nieuwe technologieën en techniek. In de maanden januari en februari zal de makerkar ingezet worden in de bibliotheek Bergentheim. 

De Makerkar heeft onder andere een 3D-printer, lasersnijder, robotica, programmeerapparatuur, installatiemateriaal en soldeermateriaal aan boord, waarmee workshops aan jeugd gegeven zal worden en demonstraties aan een breder publiek. Zo kan men dicht bij huis, en op een laagdrempelige manier, kennis maken met techniek en innovatieve apparatuur.

Super leuk! Een Makerkar gemaakt door leerlingen voor leerlingen!

Datum donderdag 25 april 2024 15:00
Einddatum donderdag 25 april 2024 17:00
Capaciteit 10
Beschikbaar 0
Wachtlijst 3
Stopdatum woensdag 24 april 2024 12:00
Prijs € 2,50
Waar Bibliotheek Gramsbergen
Categorieën Makerkar