Skip to main content

Activiteiten

Makerkar Maak je eigen game

wo 28 feb

Programmeren (leeftijd 8+)
Locatie: Bibliotheek Bergentheim

Programmeren, coderen, bits en bites; je hebt er vast wel eens van gehoord. Je hebt het allemaal nodig om de 'apps en games' die jij dagelijks gebruikt, te kunnen maken. Programmeren kun je goed leren. Je kunt het voor de 'fun' inzetten en er je nieuwe hobby van maken, maar het is ook steeds vaker nodig in bedrijven en binnen belangrijke beroepen! Je hoeft geen ervaring te hebben met programmeren om aan deze activiteit mee te doen. Ben je helemaal enthousiast geworden en zou je graag meer willen programmeren? Geef je dan op voor de programmeerclub, de Code Crew! Je kunt dan samen met anderen experimenteren met programmeren en je eigen toffe game maken. 

Meld je snel aan! 

Leerlingen van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) in Hardenberg hebben in opdracht van FabLab Hardenberg en onder begeleiding van hun docenten, een mobiel FabLab gebouwd. De makerkar zal door FabLab Hardenberg in de lokale dorpen en kernen worden ingezet, om jeugd kennis te laten maken met nieuwe technologieën en techniek. In de maanden januari en februari zal de makerkar ingezet worden in de bibliotheek Bergentheim. 

De Makerkar heeft onder andere een 3D-printer, lasersnijder, robotica, programmeerapparatuur, installatiemateriaal en soldeermateriaal aan boord, waarmee workshops aan jeugd gegeven zal worden en demonstraties aan een breder publiek. Zo kan men dicht bij huis, en op een laagdrempelige manier, kennis maken met techniek en innovatieve apparatuur.

Super leuk! Een Makerkar gemaakt door leerlingen voor leerlingen!

Datum woensdag 28 februari 2024 14:30
Einddatum woensdag 28 februari 2024 16:30
Registratie ingangsdatum dinsdag 5 december 2023 10:00
Capaciteit 10
Beschikbaar 0
Stopdatum donderdag 8 februari 2024 11:00
Prijs € 2,50
Waar Bibliotheek Bergentheim
Categorieën Makerkar

Sorry, het evenement is volgeboekt waardoor registratie niet meer mogelijk is