Skip to main content

Activiteiten

Makerkar - Leer 3D Printen

wo 14 jun

Makerkar - Leer 3D-printen (leeftijd 8+) 
Locatie: Bibliotheek Balkbrug

In deze kennismakingsworkshop leer je te werken met een 3D printen.
Een 3D printer; je hebt er vast wel eens van gehoord! Vroeger kon je alleen letters en foto’s op papier printen, tegenwoordig kun je een sleutelhanger met je naam, je favoriete monster en alles wat je fantasie bedenkt, driedimensionaal afdrukken.

Als eerste stap heb je een ontwerp nodig. Leer hoe je leuke en nuttige ontwerpen kunt maken met een 3D-printer. Stap voor stap leer je hoe een 3D object gemaakt wordt om deze uiteindelijk zelf te printen in 3D. We werken tijdens deze workshop met het gratis programma TinkerCAD.

 Heb jij altijd al willen 3D printen? Schrijf je dan snel in!

Meld jij je aan? 

Leerlingen van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) in Hardenberg hebben in opdracht van FabLab Hardenberg en onder begeleiding van hun docenten, een mobiel FabLab gebouwd. De makerkar zal door FabLab Hardenberg in de lokale dorpen en kernen worden ingezet, om jeugd kennis te laten maken met nieuwe technologieën en techniek. In de maand februari zal de makerkar ingezet worden in de bibliotheek Hardenberg. 

De kar heeft onder andere een 3D-printer, lasersnijder, robotica, programmeerapparatuur, installatiemateriaal en soldeermateriaal aan boord, waarmee workshops aan jeugd gegeven zal worden en demonstraties aan een breder publiek. Zo kan men dicht bij huis, en op een laagdrempelige manier, kennis maken met techniek en innovatieve apparatuur.

Super leuk! Een makerkar gemaakt door leerlingen voor leerlingen!

Datum woensdag 14 juni 2023 15:00
Einddatum woensdag 14 juni 2023 17:00
Registratie ingangsdatum vrijdag 31 maart 2023 08:00
Capaciteit 10
Beschikbaar 1
Stopdatum maandag 12 juni 2023 09:00
Prijs Gratis
Waar Bibliotheek Balkbrug
Categorieën Makerkar

Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk.