Skip to main content

Nieuws

Talentontwikkelgroepen

Wanneer een kind of jongere onder schooltijd of thuis geïnteresseerd (geraakt) is in bijvoorbeeld coderen/programmeren, zich daar verder in wil ontwikkelen en onder begeleiding wil experimenteren, dan is het welkom in de Code-Crew (programmeerclub) van FabLab Hardenberg. In twee leeftijdsgroepen van 11 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar ontdekt jeugd daar de ‘grenzeloosheid’ en de toepassingen van het programmeren en wat je er in de vrije tijd, maar ook beroepsmatig, allemaal mee kunt doen.

Naast leren staat samen en uitdaging centraal (community). Samen werken we aan community building; soms organiseren we een pizza-avond, doen we mee aan een hack-event of bezoeken we een lokaal bedrijf waar de ‘leerlingen/members’ professionele programmeurs ontmoeten. Ze komen dan op interessante (werk)plekken waar ze normaal niet komen. Facilitair ondersteunen we deze programmeerclub; er zijn goede laptops aanwezig en de jeugd kan beschikken over verschillende apparaten en materialen die kunnen gebruiken bij het experimenteren en programmeren.

Een pilotcursus, die FabLab Hardenberg in 2019 organiseerde, toonde aan dat onder deze doelgroep veel belangstelling voor een dergelijk initiatief is. Een kansrijke tool dus om met deze club een samenwerking aan te gaan met het lokale VO, MBO en bedrijfsleven (ICT bedrijven) en vanuit daar een mooie (beroepsmatige) brug te slaan. De programmeerclub is een initiatief van FabLab Hardenberg maar kan in samenwerking met diverse partners jaarlijks inhoudelijk vormgegeven worden en op diverse (lokaal inspirerende bedrijfmatige) locaties uitgevoerd worden.

  • Laatste update op .