Skip to main content

Nieuws

Spatmaskers printen in kader van het W&T-programma

Op donderdag 4 juni brachten leerkrachten uit het basisonderwijs een bezoek aan het FabLab om de vaardigheden van 3D-printtechniek onder de knie te krijgen. Zij kregen uitleg van onze FabLab coaches over het werken met de 3D-printers om vervolgens zelf hiermee aan de slag te gaan. FabLab Hardenberg is betrokken bij het W&T-programma van Sterk Techniek Onderwijs Noordoost-Overijssel voor basisscholen, waarmee vorige week een start werd gemaakt met de eerste activiteit op het programma.

Leerkrachten van 12 pilot basisscholen namen hieraan deel en leerden spatmaskers printen met behulp van 3D-printers. Het doel van deze activiteit is dat de leerkrachten hier zelfstandig les in kunnen gaan geven aan hun leerlingen. Na afloop hebben de vertegenwoordigers van de basisscholen de printers, de sheets en de elastiekjes meegenomen zodat ze hiermee aan de slag kunnen in de klas.

We hopen het primair onderwijs in de regio hiermee een stevig startpunt en inspiratie te bieden om vervolgens zelf verder aan de slag te gaan met technologie en het W&T-programma.

  • Laatste update op .