Skip to main content

Nieuws

Open Jeugdlab

Wanneer een kind geïnteresseerd geraakt is in nieuwe eigentijdse vormen van techniek (bijv. onder schooltijd, thuis of binnen een buitenschools programma) en zich verder wil ontwikkelen en experimenteren, dan is het welkom in het Open JeugdLab bij het FabLab in Hardenberg.

Tijdens deze open inloopmiddag die gratis toegankelijk is, kunnen kinderen en jongeren zélf het plezier ontdekken van dingen vormgeven/bedenken door middel van nieuwe technieken programma’s en apparatuur. Zij kunnen werken met specialistische ontwerpprogramma’s op laptops en leren programmeren. Ook gaan ze aan de slag met Virtual Reality, de 3D printers, robotica en de lasercutter. De allerjongsten (6-8 jaar) kunnen onder begeleiding van hun ouders, ontdekken en leren aan de hand van verschillende robotjes en divers constructiespeelgoed.

Elke Open JeugdLabmiddag bevat een standaardprogramma en een specialistisch programma waar een specifieke techniek en/of apparaat aan bod komt. Doel van de open jeugdlabs is kennismaking, enthousiasmeren, talentontwikkeling en bevorderen van 21e eeuwse vaardigheden. De lessen worden verzorgd door professionele vakdocenten.

  • Laatste update op .